Met deze 5 tips ontsnap je uit elke escaperoom


Wil jij een Houdini in escaperooms worden? Dat kan! Met deze 5 tips ontsnap je uit elke escaperoom binnen de 60 minuten.

1. Blijf rustig


Door de adrenaline kan je heel paniekerig worden, waardoor je veel langer zal moeten zoeken naar aanwijzingen. Hou daarom steeds het hoofd koel en probeer ook je teamgenoten te kalmeren. Zo zullen jullie de puzzels veel sneller kunnen oplossen.


2. Verzamel alles wat je vindt


In een escaperoom kan alles een aanwezig zijn. Niet alleen losse objecten kunnen belangrijk zijn, ook posters of kaarten worden vaak niet zonder reden opgehangen. Achter meubels of schilderijen kunnen ook aanwijzingen te vinden zijn. Luister goed naar de instructies van de escaperoom, zodat je geen schade berokkent. Bij een slot zal altijd een sleutel horen, het is niet de bedoeling dat je iets kapot maakt.

3. Maak gebruik van de talenten in je team


Elke escaperoom speel je als team. Ieder teamlid heeft zijn sterkten, die je kan gebruiken. Laat één iemand vooral zoeken naar aanwijzingen, terwijl een andere persoon zich focust op de puzzels. Ook een frisse kijk kan helpen, wissel daarom af en toe van taak.

4. Communiceer met elkaar


Als je in stilte naast mekaar werkt, zal je minder snel kunnen ontsnappen. In een escaperoom werk je als een team en dat betekent dat je met elkaar moet communiceren. Denk hardop en bespreek ideeën. Dan kom je samen tot de oplossing.

5. Durf een hint te vragen


Afhankelijk van de escaperoom zal je hints automatisch krijgen na een bepaalde tijd of moet je ze vragen. Als jouw team vastzit en even niet weet waar te zoeken, kan je beter een hint vragen. Zo verlies je minder tijd dan wanneer je je blijft blindstaren. Je kan eventueel ook een bepaalde tijdspanne afspreken met je teamgenoten: Als er gedurende 6 minuten geen vooruitgang wordt geboekt, is het tijd voor een hint.


Zal jij uit de bunker kunnen ontsnappen? Reserveer nu jouw escaperoom bij KinderRijck.

Most Recent Posts

KinderRijck Kalender

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wij horen graag van u!

Contactformulier