Op vakantie in eigen land met je kids? Lees zeker deze tips


Op vakantie gaan is momenteel niet gemakkelijk, maar een vakantie in eigen land is minstens even leuk. Ook je kinderen zullen plezier beleven aan een vakantie in eigen land. Met deze tips kunnen jij en je gezin ten volle genieten van deze vakantie!

Maak een duidelijke planning 


Maak een duidelijke planning op, van vertrek tot thuiskomst, met alle tussenstops en overnachtingen. Zet er ook duidelijk bij wat je voor iedere activiteit nodig hebt. Dat kan gaan van aangepaste kledij tot een zelfgemaakte lunchbox. Staat er een lange wandel- of fietstocht op je planning? Kijk dan zeker eens na op welke plaatsen je een rustmoment kunt inlassen. 

Nu je weet wat er allemaal op de planning staat, kan je duidelijk inpakken. 

Pak je koffers slim in 


Bagage is ballast die je liever minimum beperkt. Neem daarom niet te veel mee, maar zorg natuurlijk wel dat je alle belangrijke spullen bij je hebt. Laat dingen thuis die ook ter plaatse gekocht kunnen worden, en neem genoeg luiers en schoonmaakdoekjes mee.

Zorg dat je genoeg kleding hebt, zodat je altijd reservekledij bij hebt (zowel voor jezelf als voor je kinderen).  Zorg voor een rugzak of kleine koffer, zodat je ook onderweg bij alle belangrijke en nodige spullen kan. Voorzie voor iedereen een extra set kleren. Laat de grote kinderwagen thuis, en neem in plaats daarvan een kleine opvouwbare buggy of een draagdoek mee.

Meer tips om je koffer slim in te pakken: 

  • Zorg ook dat je gepast pakt
  • Pak genoeg leuke dingen voor de kinderen
  • Neem wat eten mee voor onderweg

Laat je kinderen een reisdagboek en camera meenemen


Zo kunnen ze zelf alles op hun manier documenteren, wat bij thuiskomst ongetwijfeld voor leuke beelden en mooie verhalen zorgt.

Originele bestemmingen 


Een vakantie in eigen land kan verder gaan dan met het gezin naar zee of naar de Ardennen gaan. Gooi het eens over een andere boeg, je kinderen zullen je dankbaar zijn.

Vakantie in eigen tuin


Bouw je tuin om tot een vakantiepark: bouw een fort, overnacht in een tent, maak van elke dag een verrassing! 

Ontdek de natuur dichtbij huis 


Je moet niet ver reizen om van mooie natuur en prachtige streken te genieten. Organiseer er een picknick met je kinderen of neem wat spelletjes mee. 


Origineel overnachten in Limburg


In Limburg vind je heel wat leuke, originele plaatsen om samen met je kinderen te overnachten. Dit zijn onze favorieten:

Tranendreef in Borgloon
Overnachten in een boot

Vakantie in eigen land? Kom dan zeker naar de leukste binnenspeeltuin van Vlaanderen! 


In Kinderrijck staan kinderen centraal en kunnen zich kunnen uitleven en ontspannen in een binnenspeeltuin. Spelen kan in de sfeer van ridders en jonkvrouwen, kastelen, draken, enzovoort. 


Kinderrijck: 5000m² speelplezier waar kinderen van 0 tot 14 jaar naar hartenlust kunnen ravotten. 


Ook interessant voor jou

KinderRijck Kalender

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wij horen graag van u!

Contactformulier