3 positieve effecten van een binnenspeeltuin op je kindSpelen in een speeltuin is zonder twijfel heel erg belangrijk én leuk voor kinderen! Een speeltuin biedt je kind alle nodige tools voor een goede cognitieve, sociaal-emotionele en lichamelijke ontwikkeling. Een speeltuin herbergt verschillende speeltoestellen omdat het leuk is, maar vooral omdat elk toestel je kind een andere skill aanleert. 

1. Kinderen ontdekken en leren probleem-oplossend denken


De cognitieve ontwikkeling van een kind bestaat uit het ontwikkelen van een steeds meer omvattende en complexe manier van denken. Een speeltuin vormt hierin de perfecte stimulans, want er bestaat geen betere plek om dingen te ontdekken! Zo leert een kind bijvoorbeeld problemen op te lossen door eerst met het ene en daarna met het andere speeltuig te spelen en leert het beslissingen te maken door te besluiten hoe ze van de ene fun-zone naar de andere kunnen gaan. 

2. Kinderen kunnen beter relaties aangaan en leren samenspelen


De sociaal-emotionele ontwikkeling is de manier waarop een kind omgaat met leeftijdsgenoten en hoe hetrelaties aangaat. Dit ziet de wetenschap als één geheel, gezien de emoties van een persoon een impact hebben op zijn/haar interacties. Ook dit leerproces kunnen we linken aan de speeltuin; je kind komt hiervoortdurend in contact met andere kinderen en leert dus samen te spelen. 

2. Stimulans van de motorische ontwikkeling


Motorische ontwikkeling omvat dan weer het leerproces dat je kind in staat stelt om fysieke activiteiten te doen. Hier onderscheiden we twee soorten motorische ontwikkelingen, namelijk de grove en de fijne. Ook hierop heeft de speeltuin logischerwijs een grote impact! 

Stimuleer de ontwikkeling van jouw kind: kom langs bij KinderRijck!


Reserveren kan via deze link

Ook interessant voor jou

KinderRijck Kalender

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wij horen graag van u!

Contactformulier